Гордана Петровић: Успешно спроведена регистрација стамбених зграда

Регистрација стамбених зграда, коју као обавезу прописује Закон о становању и одржавању зграда, спроведена је успешно у Варварину.

Према речима начелнице Општинске управе општине Варварин Гордане Петровић, грађани су схватили важност регистрације стамбене заједнице као правног лица и процедура је спроведена релативно брзо и без неких већих препрека.

“Овом приликом се захваљујемо нашим грађанима на успешној сарадњи и у исто време апелујемо на јако мали број стамбених заједница које нису извршиле регистрацију да то учине. Увођење принудне управе није оно што је наш циљ, али то је оно што Закон прописује у случају да се станари не организују и не региструју сами”, упозорава начелница Петровић.

При увођењу принудне управе прописане су јако велике казне, од 50.000,00 до 2.000.000,00 динара и зато из Општинске управе још једном позивају оне станаре стамбених зграда које до сада нису регистроване да се обрате Регистраторима варваринске општине и да то учине.

“Процедура регистрације није компликована и не изискује ни много времена ни средстава”, поручује начелница Гордана Петровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x