Хуманитарни скупови у 40 градова широм Србије у организацији НУРДОР-а

Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР организоваће хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у 40 градова широм Србије.

Како се наводи у обавештењу ове организације, уз пригодне програме и у присуству пријатеља, родитеља, волонтера и јавних личности, НУРДОР ће обележити овај значајан датум и представити нову акцију у склопу кампање “И ја се борим!” – Старе ствари за нову наду. Средства која ће се прикупити током ове акције биће намењена II фази изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу. Све информације о хуманитарној акцији – Старе ствари за нову наду – биће доступне на званичној интернет страници удружења www.nurdor.org.

Тачно у 13 часова биће пуштени балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који више нису са нама. У Београду, централна манифестација ће бити организована на Тргу Републике од 12 до 14 часова.

“Осим у Београду, тог дана, хуманитарне акције подршке НУРДОР ће организовати и у Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Чачку, Ужицу, Суботици, Краљеву, Параћину, Смедереву, Зрењанину, Шапцу, Смедеревској Паланци, Ивањици, Пожаревцу, Ваљеву, Убу, Лајковцу, Малом Зворнику, Рековцу, Пријепољу, Кладову, Трстенику, Врњачкој Бањи, Руми, Бачкој Паланци, Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Лесковцу, Пироту, Алексинцу, Врању, Прокупљу, Новом Пазару, Лебану, Сурдулици, Бору, Жабљу и Лазаревцу”, најављују из НУРДОР-а.

Кампања “И ја се борим”, коју је удружење започело почетком 2016. године, има за циљ подизање свести јавности о малигним обољењима код деце и позив на подршку великом пројекту од националног значаја – изградњи новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу.

“Са великим задовољством и поносом НУРДОР је крајем прошле године свечано обележио крај радова на првој фази пројекта и активно ради на прикупљању средстава за другу фазу пројекта – за унутрашње грађевинске радове, постављање инсталација, завршне и занатске радове”, истичу у НУРДОР-у.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x