Хуманитарно – продајна изложба у Трстенику за лечење Дамјана Даче Павловића

У Ликовном салону Дома културе у Трстенику одржана је хуманитарно – продајна изложба радова којом је настављена акција помоћи за лечење дванаестогодишњег дечака Дамјана Даче Павловића из Трстеника коме је 2014. године, приликом прегледа, утврђен злоћудни тумор можданог стабла.

Дамјан је после тога оперисан, али је после пет година дошло до рецидива и онда је поново оперисан. Прошле године је имао још једну операцију, па је због компликација задржан у болници. Да би се ова болест победила неопходни су даљи третмани у иностранству, лечење, операције, специјалистички и контролни прегледи, рехабилитација, лекови, путни трошкови и због тога су се у Трстенику и ангажовали кроз хуманитарне акције.

Сав приход и са ове акције продаје слика ће бити усмерен за Дачино лечење, а више од 15 уметника изложило је своје радове па ће та дела бити продавана по различитим ценама. Најмања цена биће 500 динара, а акцију заједнички организују Народни универзитет Трстеник, Удружење “Аутограм” и Клуб ликовних стваралаца Трстеника.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x