У Трстенику одржана “Европска ноћ истраживача”

Трстеник је једна од 22 општине, односно града из Републике Србије, која је узела учешће у манифестацији “Ноћ истраживача – Улице под светлом науке”. Најпре је у временском периоду од 13 до 18 часова светлима науке засијала Гимназија “Вук Караџић”, а посетиоци ове занимљиве манифестације имали су виртуелну борбу са антиоксидансима за здравље организма и виртуелну авантуру кроз свемир.

Ови садржаји су били бесплатни за гледаоце, а после Гимназије ова манифестација је настављена на тргу испред Општинске управе општине Трстеник кроз едукативне експерименте које су спремиле три групе гимназијалаца са својим наставницима. Посетиоци су могли лично да се укључе у игре физичких сила, манипулисањем тајанственим хемикалијама и испитивањем егзотичних феномена биолошких организама.

Манифестација је имала за циљ да посетиоцима свих узраста омогући дружење са научницима и да им приближи науку као део свакодневног живота. У Амфитератру Високе машинске техничке школе доц.др Душан Димић одржао је предавање на тему “Антиоксиданси у храни”, док је ученица трећег разреда Гимназије “Вук Караџић” Ива Павловић одржала предавање на тему “Последице боравка у свемиру”.

Едукативни експерименти су одржани у времену од 15 до 18 часова на тргу испред Општинске управе општине Трстеник, а овај једнодневни спектакл одржава се истог дана у целој Европи и то је највећа и најзабавнија промоција науке и научника на свету која спаја науку и страст, магично и стварно.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x