Ирена Вујовић посетила Ћићевац: Успешно реализовано више еколошких пројеката

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић посетила је данас општину Ћићевац у којој је уз подршку министарства успешно реализовано више еколошких пројеката у циљу унапређења квалитета живота грађана.

Вујовић је у Ћићевцу обишла локацију саниране дивље депоније “Дедин брег”, јавне површине које су озелењене, као и локацију на којој ће се градити постројење за прераду отпадних вода. Министарка је навела да су резултати остварени током прошле године повод посете овој општини, као и додела нове опреме за одлагање и сакупљање отпада коју је обезбедило Министарство.

“Чујем да сам први министар заштите животне средине који је посетио Ћићевац, а имамо и добре разлоге зашто смо данас овде. Заједно смо обишли локацију некадашње дивље депоније “Дедин брег” која је деценијама уназад реметила квалитет живота грађана Ћићевца. Ту депонију смо очистили и молим грађане да наставе да воде рачуна, како би ова локација остала чиста. Простор некадашњег сметлишта је озелењен, а нови пут који се налази у непосредној близини више није затрпан отпадом као што је то био случај претходних година. То је резултат нашег заједничког рада и заједничке бриге према животној средини. Поред пројеката које смо успешно реализовали у 2021. години, данас смо овде да видимо шта још можемо да урадимо како бисмо унапредили еколошку слику ове општине”, рекла је министарка Вујовић.

Након обиласка локације на којој је из средстава министарства посађено више од 1.400 садница, као и места где ће се градити постројење за прераду отпадних вода у Ћићевцу, Вујовић је са председницом општине Мирјаном Кркић потписала уговор на основу којег Министарство додељује овој општини на коришћење нове контејнере и канте за одлагање комуналног отпада.

“Ћићевац је имао велику потребу за кантама за одлагање комуналног отпада, ми смо ту потребу препознали и обезбедили смо опрему. То је још један од начина да подижемо свест о значају животне средине. Оно што даље очекује овај регион јесу капитални зелени пројекти, пре свега изградња регионалне депоније “Срње”. Тај пројекат реализује Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са којим тесно сарађујемо када су у питању еколошки пројекти”, навела је Вујовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x