Кроз пројекат “Чиста Србија” општина Врњачка Бања добија 64 км канализационе мреже

Међу представницима 30 локалних самоуправа из Србије на скупу “Петница 2022” присуствовао је и председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић. На овом скупу представљен је пројекат који је препознала Влада Републике Србије, а који се односи на изградњу и реконструкцију комуналне инфраструктуре “Чиста Србија” и који ће се у наредне четири године реализовати на подручјима локалних самоуправа, а са циљем побољшања државне еколошке слике.

“Био је ово за нас значајан састанак, министар Томислав Момировић нам је представио поменути пројекат, чија је укупна вредност 4 милијарде евра. Захваљујући средствима која ћемо добити на подручју наше општине биће постављено 64 км канализационе мреже и тиме ћемо унапредити квалитет живота наших грађана, уредиће се одлагање отпадних вода, што је посебно на сеоским подручјима до сада било незамисливо” истакао је Ђуровић.

“Министар Момировић нам је том приликом на овом скупу напоменуо да ће у наредне четири године бити изграђено 7.000 км канализационе инфраструктуре у локалним самоуправама, а биће изграђено и преко 250 постројења за пречишћавање отпадних вода. Ми смо се у општини Врњачка Бања залагали за здравију и чистију животну средину, што ћемо и наставити”, нагласио је Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x