IV “Џемијада” 9. јуна у Обрежу, поред такмичења за најукуснији џем биће организован и мини сајам

Удружење жена “Јухорске виле”, уз подршку Oпштине Варварин, у недељу 9. јуна, са почетком од 11 часова, у дворишту ОШ “Мирко Томић” у Обрежу организоваће четврту по реду привредно – туристичку манифестацију “Џемијада”. Право учешћа на “Џемијади” имају сва удружења грађана, јавна и приватна предузећа, појединци, наглашава председница “Јухорских вила” Оливера Пантић и најављује и богат културно – уметнички програм.

“Позивам све заинтересоване, који желе да учествују на нашој “Џемијади”, да се пријаве на такмичење у кувању џема, али и да изложе своје штандове, са својим производима. Поред такмичарског дела, имамо и доста пријављених излагача са разним производима, попут разних удружења која се баве домаћом радиношћу, имамо и произвођаче сточне хране, а имамо и произвођаче садног материјала. Циљ нам је да од “Џемијаде” направимо неку већу манифестацију и да поред такмичења у кувању џема постане и мини сајам и промотер свих лепота нашег села и нашег краја”, поручила је Оливера Пантић.

Домаћин “Џемијаде” и ове године биће ОШ “Мирко Томић” у Обрежу, а организацији се прикључило и особље вртића “Лептирић” у Обрежу, вредне васпитачице које увелико припремају своје штандове на овој привредно – туристичкој манифестацији. У културно – уметничком програму наступиће седам друштава, а поред КУД-а “Коло” из Обрежа, своје фолклорно умеће представиће и КУД-ови из Параћина, Ћуприје, Јагодине. Од наредне године биће промењена и локација “Џемијаде”, а “Јухорске виле”, као и сви мештани Обрежа, са нестрпљењем очекују завршетак радова на изградњи новог дечијег игралишта и будућег, потпуно уређеног простора, иза зграде Дома културе у Обрежу, где су недавно започети радови.

Не постоје ограничења када је у питању воће које ће такмичари користити приликом припреме џема и не постоје ограничења када је у питању број чланова у једној такмичарској екипи, а пријаве су могуће до 7. јуна. За најукуснији џем, који ће оцењивати стручна комисија, припремљене су и богате награде, а поред првог, другог и трећег места организатори су припремили и изненађења за посетиоце “Џемијаде”. Заинтересовани за учешће на четвртој по реду обрешкој “Џемијади”, али и за све информације, као и за помоћ при организацији, могу се јавити на број телефона 062/172-3-553.

Организатори IV “Џемијаде” су Удружење жена “Јухорске виле” и Месна заједница Обреж, а покровитељ манифестације је Општина Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x