IV “Џемијада” у Обрежу окупила велики број учесника, такмичење у кувању џема пратио богат културно – уметнички програм

Привредно – туристичка манифестација “Џемијада”, у организацији Удружења жена “Јухорске виле”, одржана је у дворишту ОШ “Мирко Томић” у Обрежу. У такмичарском делу програма учешће је узело 30 екипа из општина Варварин, Александровац, Брус, Параћин, Рековац, Ћуприја, Ћићевац, Алексинац и градова Крушевац и Јагодина, а док је трајало припремање џема од различитог воћа, посетиоци су имали прилику да погледају богат културно – уметнички програм где су учешће узели КУД-ови из Обрежа, Параћина, Ћуприје, Јагодине, чији су чланови пред старт манифестације продефиловали селом.

Четврту по реду обрешку “Џемијаду” отворила је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић пожелевши учесницима пуно среће у такмичењу, а организаторима успешну “Џемијаду”. Она је приметила да од самог почетка организовања “Џемијаде” ову манифестацију прати и лепо време и изразила задовољство све већим бројем учесника, како у такмичарском, тако и у ревијалном програму, али и великим бројем посетилаца.

“Са лепим временом и сунчаним данима некако нам је увек забележено да се окупимо овде и веома ми је драго да је ове године много више учесника у односу на претходне и желим вам да ова манифестација дуго година траје, да се окупљамо у здрављу и весељу, да се дружимо, да се смејемо и да размењујемо искуства, а поготово ми младе домаћице, да нас ове искусније уче како треба да спремимо посластице да буду што укусније”, поручила је председница општине свечано отворивши “Џемијаду”.

Окупљене такмичаре и посетиоце поздравила је и председница “Јухорских вила” Оливера Пантић, подсетивши да ова манифестација траје већ пар година, а са циљем да окупи што више посетилаца и да се и млади и старији што више друже, забављају и веселе. Она је упутила захвалност председници општине др Виолети Лутовац Ђурђевић и Општини Варвариин на подршци, као и свим спонзорима ове манифестације.

Треће место за најлепши штанд на овогодишњој “Џемијади” освојила је екипа вртића “Лептирић” из Обрежа, друго Унија жена Расинског округа, а прво “Јухорске виле” из Обрежа. Треће место за најукуснији џем освојила је екипа “Наша бајка” из Игроша (Брус), друго место Удружење “Корман” их Алексинца, док је награду за најукуснији џем освојила екипа Месне заједнице Обреж. Специјална награда уручена је “Чаробњацима” из Својнова.

“Џемијади” су присуствовали и заменик председнице општине Варварин Александар Павић, председник Скупштине општине Варварин Саша Живадиновић и помоћници председнице Марија Брајовић и Немања Чолић. Удружење пензионера и осталих грађана општине Варварин доделило је овом приликом “Јухорским вилама” признање за “Најсимпатичнији штанд”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x