“Сајам народног стваралаштва, прела, посела и златних заната” окупио преко 1.000 учесника

По 21. пут у Врњачкој Бањи је одржана традиционална манифестација под називом “Сајам народног стваралаштва, прела, посела и старих заната” у организацији Удружења жена “Златне нити”. Покровитељи су били општина Врњачка Бања и њена Туристичка организација, а манифестацију је свечано отворио, поздравио присутне и пожелео добродошлицу свим учесницима, као и пријатан боравак у Врњачкој Бањи, председник општине Бобан Ђуровић.

Он је похвалио организацију “Златне нити” и захвалио председници овог Удружења Светлани Трифуновић на раду на очувању традиције српског народа, кроз промоцију народног стваралаштва. Локална самоуправа, истакао је Ђуровић, подржаваће и помагати и даље ову манифестацију у пуном капацитету. Присутне је затим у хотелу “Бреза”поздравила, пожелела добродошлицу и леп провод у име организатора председница “Златних нити” Светлана Трифуновић.

“Циљ ове манифестације је очување традиције културног народног стваралаштва, обичаја, кулинарских специјалитета и ручних радова. Ове године је било 70 излагача из Србије и региона, а представило нам се 130 организација и друштава, чувара народног стваралаштва. Ако рачунамо и наступе Фолклорних ансамбала, број учесника ове године био је преко хиљаду. Учесници смотре “Златне нити” представили су умећа вежења, златовеза, ткања, плетења, шивења, беседништва, традиционалне песме и игре. Хвала свима на учешћу, нашим покровитељима такође и дај Боже да и наредне године овде будемо сви заједно”, рекла нам је Светлана Трифуновић, председница Удружења жена “Златне нити”.

Председнику општине Врњачка Бања Бобану Ђуровићу,директору Туристичке организације Врњачка Бања Ивану Трифуновићу и директорки Туристичке организације Пећинци Љубици Бошковић, Светлана Трифуновић је уручила Повеље за допринос у организацији манифестације. Свим учесницима културно – уметничког програма уручене су захвалнице за учешће на манифестацији, као и пригодни поклони.

Учесници ове традиционалне манифестације су, у оквиру пратећег дела програма, посетили цркву Светог Саве у насељеном месту Грачац, али и манастир Жича.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x