IX “Гулашијада” у Угљареву, богат музички програм пратио такмичење у припремању специјалитета

У Угљареву крај Трстеника одржана је девета по реду гастрономска манифестација “Гулашијада” која је и ове године привукла велику пажњу кулинара и посетилаца. У котлићима се крчкао гулаш, чији се мирис ширио по околини.

Организатори ове манифестације били су Удружење грађана “Гулашијада – Џими Барка” и Месна заједница Угљарево, уз пуну подршку општине Трстеник и бројних спонзора. Манифестацију је свечано отворила председница општине Трстеник Милена Турк, која је поздравила све присутне, а екипама пожелела успешно такмичење у спремању гулаша.

Од ове године “Гулашијада” је још једна манифестација од општинског значаја, јер је у периоду од девет година, захваљујући енергији и ентузијазму младих организатора, окупила завидан број учесника и постала препознатљив бренд насељеног места Угљарево и трстеничке општине.

Ова манифестација је окупила и госте из нашег краја, али и из других места у Србији, из суседне Врњачке Бање, Краљева, Крушевца, Врања, Кладова и из Републике Српске. Свој део програма имали су и чланови Фолклорног ансамбла из Трстеника, а најбољима су уручене дипломе, пехари и друге вредне награде.

2 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x