Ивица Дачић у Варварину, два кључна стуба СПС идеологија левице и борба за Србију

У оквиру предизборне кампање Коалиције “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”, председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић обишао је Варварин где је поручио, између осталог, да је “време да се ватра социјализма разбукта баш у Варварину”.

“Морам да кажем да ми је драго да смо успели да сачувамо нашу партију овде у Варварину, која је увек овде била веома јака и надам се да ћемо поново овде остваривати добре резултате и све боље резултате. Драго ми је да се овде видим и са људима са којима смо стварали партију, али и оно што је можда још важније, са којима смо заједно сачували партију после 5. октобра 2000. године”, нагласио је Дачић.

Он је подсетио да је СПС у коалицији са Јединственом Србијом већ 12 година, док је са Српском напредном странком и Александром Вучићем у централној власти у коалицији већ 8 година и окупљенима пренео поздраве лидера ЈС Драгана Марковића Палме који из оправданих разлога није могао да присуствује конвенцији у Варварину.

Дачић је истакао да су два основна, кључна стуба Социјалистичке партије Србије, идеологија левице, историја, традиција, социјална правда, борба за слободу и патриотизам, “борба за Србију која је изнад свега”.

“Тешко је рећи да неке друге странке можда препознате за шта се залажу, јер немају идеологију, ми знамо шта је наша идеја и шта је наша идеологија”, апострофирао је Дачић и нагласио да ни један социјалиста никада није био издајник своје земље. Он је додао и да су његова кампања били његови резултати које је остваривао као министар иностраних послова, премијер, министар унутрашњих послова.

“Ако хоћете да наставимо да радимо и на одбрани Косова и Метохије, на смањењу броја земаља које признају Косово, ако хоћете ту једну чврстину, а и са друге стране ако хоћете и залагање у ери капитализма и за радничка права онда јачина нашег става вреди онолико колико гласова добијемо на изборима. Сад се гласа о вашој судбини”, поручио је лидер социјалиста окупљеним грађанима Варварина.

Потпредседница Општинског одбора СПС у Варварину и кандидат за народног посланика  ове Коалиције, Гордана Петровић, нагласила је да је за њу велика част бити на листи за народне посланике као кандидат Социјалистичке партије Србије, партије која најдуже траје на политичкој сцени Србије, партије која има своју историју и традицију, која поштује своју историју и има своју државотворност и која свој патриотизам са поносом истиче.

“Будућност припада младима, а ми млади желимо да живимо у Србији која је стабилна, Србији која ће бити поштована и цењена у свету и зато у недељу гласамо за коалицију “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”. Захвална сам председнику Ивици Дачићу на прилици коју ми је пружио, надам се да ћу и ја бити у прилици да у Народној скупштини Републике Србије на прави начин и достојанствено представљам интересе грађана Србије, али пре свега грађане општине Варварин. Са задовољством ћу истицати наше бројне потенцијале, а имамо их свакако довољно, а све у циљу што бољег развоја општине Варварин”, поручила је Гордана Петровић.

Поздравивши окупљене грађане, председник варваринских социјалиста и кандидат ове коалиције за председника општине Драгољуб Станојевић упутио је посебну захвалност председнику СПС-а и министру иностраних послова Ивици Дачићу на свему што је протеклих година учинио за Србију, као и на његовом залагању да све грађане који су за време пандемије корона вируса остали у иностранству вратио својим кућама.

“Сигуран сам да међу људима који су у време короне враћани у нашу земљу је било и много Варваринаца, захваљујем се у њихово име нашем председнику који је омогућио да се ти људи живи и здрави врате у своју домовину”, рекао је Станојевић и осврнуо се на одличну сарадњу у протеклом периоду и са министрима у Влади Републике Србије из редова СПС-а.

“Имали смо сјајну сарадњу са министром за државну управу и локалну самоуправу Бранком Ружићем који је много пута био наш гост у Варварину, као и са нашом другарицом Славицом Ђукић Дејановић која нам је увек излазила у сусрет покушавајући да побољшамо демографску ситуацију у нашој општини и у оквиру програма популационе политике смо два пута добијали добра средства која су помагала наше суграђане. Надам се да ћемо у наредној Влади имати више министара и да ће њихова подршка бити много већа, а подршка једној малој општини као што је Варварин је веома неопходна”, нагласио је Станојевић.

Зоран Анђелковић, члан Главног одбора СПС, оценио је да је ова изборна кампања у ствари потврда свега онога што су социјалисти у протеклом периоду радили.

“Нигде се нисмо обрукали, ни на једном плану, ни на економском, ни на политичком, а посебно не на патриотском. Ни на једном сегменту нашег деловања ни један наш министар ни функционер се није нигде обрукао, напротив бранио је земљу и у Србији и у иностранству, а посебно је у иностранству то чинио Ивица Дачић”, рекао је Анђелковић.

Он је поручио да је циљ да се у наредном мандату заврши изградња водоводне мреже започета деведесетих година, да се заврши изградња канализационе мреже, да се изгради и индустријска зона јер без посла нема ни боље демографске слике, а и да Варварин спремно дочека завршетак изградње “Моравског коридора”.

Предизборној конвенцији у Варварину присуствовали су и потпредседник СПС Бранко Ружић, председник Извршног одбора Главног одбора Владан Заграђанин, потпредседник ИО ГО Ђорђе Чабаркапа и председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић.

2 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x