Изградња “Моравског коридора” почиње 15. децембра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, поручила је данас да је пројекат “Моравски коридор” инвестиција у будућност Србије и да треба да буде пример како може да се успешно реализује један велики инфраструктурни пројекат у Србији.

Она је новинарима после састанка са градоначелницима и председницима општина кроз које ће пролазити “Моравски коридор”, и окрузима које овај ауто-пут повезује, рекла да је данас направљен први заједнички договор у вези с овим пројектом који ће повезати више од 700.000 људи у три округа кроз које пролази.

“Очекујемо да за две године повежемо Крушевац са “Коридором 10”, Краљево са “Милошем Великим” за око три године, а да за четири године читав ауто-пут од Појата до Прељине буде завршен. Знамо колико смо имали проблема на неким претходним пројектима и зато не желимо да те грешке понављамо, него да ово буде пример како треба да се реализује један велики пројекат у Србији”, поручила је Михајловићева.

Директор пројекта Моравског коридора, Енди Милунзи из компаније “Бехтел”, рекао је да је ова компанија поносна што је изабрана да реализује овај пројекат и да очекује тимски рад и ефикасну градњу ауто-пута који је веома важан за грађане Србије, док је члан управе “Енке”, Озгер Инал, нагласио да ће извођач, конзорцијум “Бехтел-Енка”, учинити све да пројекат буде реализован у договореном буџету и року.

Бранислав Весић, начелник Расинског управног округа, истакао је да ће округ и град Крушевац бити добри домаћини и да ће пружити сву подршку извођачима радова, као и да ће градња Моравског коридора допринети већој запослености и бржем развоју привреде, док је градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић поручила да изградња “Моравског коридора” представља остварење вишедеценијског сна грађана Крушевца, изразивши наду да ће се сви радови одвијати по плану.

Састанку су присуствовали и градоначелници Чачка и Краљева, Милун Тодоровић и Предраг Терзић, као и председници општина Варварин, Војкан Павић, Ћићевац, Златан Кркић, Трстеник, Александар Ћирић и Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

Дужина ауто-пута Појате-Прељина је 112,32 километра, а максимална дозвољена брзина на овом ауто-путу биће 130 километара на сат. Планирана је изградња укупно 11 петљи и још 130 објеката на траси ауто-пута, од чега 71 моста, 23 надвожњака, пет подвожњака и 31 пропуста.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x