Ускоро почетак изградње “Моравског коридора”

У Месној заједници Бивоље најављен је почетак изградње “Моравског коридора” (аутопут Е-761), односно прве деонице Појате – Крушевац запад, чија ће изградња бити од непроцењиве важности за привредни раст и развој како града Крушевца, тако и целог Расинског округа.

У току су припремне административне процедуре у вези са експропријацијом парцела на катастарским парцелама Бивоље и Лазарица, актуелна цена је 200 динара по метру квадратном пољопривредног земљишта, а уколико је парцела под неким засадом, културом, воћњаком, у грађевинском реону, процениће се посебно.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић изјавила је да се “овај дан дуго чекао” и захвалила се предузећу “Коридори Србије”, ресорном Министарству, Влади и председнику Републике, на заједничком ангажовању, помоћи и подршци, како би отпочео овај веома значајан путни инфраструктурни пројекат за целу државу.

Директор Сектора за изградњу при овом предузећу Александар Сенић је рекао да се ради о изградњи пута у дужини од 110 км, на 3 деонице. Прва је у дужини од 27,8 км, Појате – Крушевац Запад. Пројектант је ЦИП, а након извршене експропријације и добијања грађевинске дозволе, почеће изградња (најкасније за два месеца). Уз изградњу пута, биће регулисано и корито реке Мораве. Процењена укупна вредност пројекта је око 800 милиона евра.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x