Изложба карикатура Горана Ћеличанина у Власотинцу

Изложба карикатура Горана Ћеличанина, симболично названа “Вино и љубав”, отворена је 13. фебруара у Галерији Народне библиотеке “Десанка Максимовић” у Власотинцу уочи празника Светог Трифуна, заштитника виноградара и винара. Горан Ћеличанин, један од наших најбољих и најнаграђиванијих карикатуриста (добитник Пјерове, Класове и других домаћих и међународних признања) представио се власотиначкој публици са 40 карикатура на тему вина и љубави.

“Познато је, где је вино ту је истина, а где је истина ту је поверење, заједништво и љубав. То нам је и био мотив да, у сусрет дану који сваки Власотинчанин поштује и радо помиње, у госте позовемо драге пријатеље из Варварина, председника општине Војкана Павића са сарадницима, и да, тим поводом, уприличимо изложбу једног од најуспешнијих и најнаграђиванијих српских карикатуриста, такође Варваринца”, стоји у саопштењу власотиначке Народне библиотеке.

Како се наводи у саопштењу, пратећи програм, сачињен од рецитала и конферансе, који су надахнуто водиле раднице ове установе, својим су присуством обогатили припадници власотиначког Винског витешког реда “Свети Симеон” из Власотинца, у име којих је скуп поздравио велики мајстор Сретен Миленковић. Осим њега и заменика председника општине Власотинце Бошка Станчића, посетиоцима изложбе се обратио и председник општине Варварин Војкан Павић.

Овом приликом су директори Општинске библиотеке у Варварину Горан Ћеличанин и Народне библиотеке “Десанка Максимовић” из Власотинца Срба Такић, потписали протокол о сарадњи, чиме ће се везе ове две установе и две општине још више учврстити.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x