Изложба слика Радосава Јовановића отворена у Карановцу

У оквиру овогодишње манифестације Дани историје и културе Темнића и Левча, у црквеној кући у порти храма Рођења Пресвете Богородице у Карановцу отворена је изложба слика Радосава Јовановића, са гостима Милошем Лазићем и опарићком сликарском школом “Јанко Брашић”.

О аутору  је говорио публициста из Параћина, Ђорђе Петковић, а посетиоци су могли да погледају веома вредан уметнички рад сликара наивца Радосава Јовановића, опарићке сликарске школе, али и ученика темнићких основних школа чији су радови награђени на овогодишњем ликовно – литерарном конкурсу “Звуци завичаја”.

“Први пут излажем у овом месту, које није ни далеко од мог Левча и огромно ми је задовољство, као што ме је и обрадовао позив господина Бојана Маринковића, организатора ове манифестације, који је све ово и осмислио. Ја и дан данас чепркам по прошлошћу, склапам неке теме, покушавам да пренесем на платно, углавном тако радим и то је неки мој стил који траје више од пет деценија”, рекао нем је Радосав Јовановић.

Овај сликар наивац иза себе има 50 успешних година уметничког стваралаштва, а у његовим радовима преовлађују мотиви села, обичаја, народног фолклора, карактеристика овог дела Шумадије, али и историје, прича и сећања.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x