Дани историје и културе Темнића и Левча оправдали очекивања организатора

У порти цркве Рођења Пресвете Богородице у Карановцу, у оквиру овогодишњих Дана историје и културе Темнића и Левча, одржано је традиционално књижевно вече завичајних писаца, али су уручене и награде ученицима основних школа који су учествовали на првом ликовно – литерарном конкурсу “Звуци Завичаја”. За сам крај ове културно – образовне манифестације Трстеничко позориште је извело “Српску драму”.

Током књижевне вечери своју поезију су казивали песници из Варварина, Крушевца, Параћина, Ћуприје и Трстеника, а учествовали су завичајни песници Миодраг Глигоријевић Миган, Милица Живковић, Сања Луковић, Томислав Живковић… Награђени основци су, поред дипломе и поклон књиге, захваљујући донаторима добили и новчане награде.

Председник Организационог одбора манифестације Дани историје и културе Темнића и Левча, Бојан Маринковић, истиче задовољство организацијом, али и одзивом грађана и одличној посећености свих програма припремљених за ову годину. “Имамо доста нових људи, што ме охрабрује, али имамо и људе који су и прошле године долазили овде, који су дошли поново, а што значи да њих све ово интересује и да можемо да радимо и даље у истом правцу”, примећује Маринковић.

Дани културе и историје Темнића и Левча су од ове године богатији и за ликовно – литерарни конкурс “Звуци завичаја” за ученике основних школа из општине Варварин, а по Маринковићевим речима план је да се конкурс прошири и на остале општине које припадају овом региону, посебно што се појавило и интересовање из рековачке општине и њихових школа за учешће.

“Наградили смо ове године 17 учесника који су освојили прва, друга и трећа места на нашем ликовно – литерарном конкурсу, надамо се да ће и наредне године да учествују, да нам опет дођу и да се такмиче. У сваком случају, наставићемо са такмичењем деце, само што ћемо догодине укључити и рековачку општину и суседне општине, цео регион старог Левча и некадашње Жупе Левач”, поручује Маринковић.

Он најављује и наредне Дане културе и историје Темнића и Левча, програм за Саборовање историчара је већ осмишљен, а већ је и договорена и нова изложба слика једног познатог и признатог уметника. Иначе, организатори ове манифестације која негује културу и традицију и ради на очувању историје ових крајева је Удружење “Звона завичаја”. Поред културно – образовног, ова манифестација има и сајамски карактер, промоцију производа са овог географског поднебља.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x