Изузетна сарадња општине Трстеник са ресорним министарствима

Већ пар година у трстеничкој општини се реализује велики број пројеката, пре свега захваљујући изузетној сарадњи локалне самоуправе и ресорних министарстава .Оно што је најважније, према речима Дејана Раковца, заменика председнице општине Трстеник, увек има спремљених нових пројеката са којима се може конкурисати.

“Један од највећих пројеката тренутно је Основна школа “Добрица Ћосић” у Великој Дренови, за који је Министарство за јавна улагања дало 250 милиона динара и ту ће се радити комплетна реконструкција школе, изолација, замена столарије и сала за физичко васпитање. Истовремено се увелико ради и фискултурна сала у насељу Пејовац и остаје нам још фискултурна сала у Милутовцу у матичној школи. Од Министарства за бригу о породици и демографију добили смо 8.147.922,00 динара за реконструкцију Дечијих вртића у насељеним местима Попина и Медвеђа, као и за једну стоматолошку столицу са пратећом опремом, док ће наше учешће бити 5,4 милиона динара”,каже Дејан Раковац.

Зграда Дечијег вртића у Попини је у првој фази, радиће се комплетна спољна фасада, унутрашњи простор и столарија, а у Медвеђи комплетна реконструкција вртића са новом кухињом.

“Од Кабинета министра без портфеља за равномерни регионални развој добили смо 7,5 милиона динара за реконструкцију деонице пута у насељеном месту Риљац, који је у веома лошем стању. Наше учешће ће бити 3,1 милион динара, тако да ћемо овим заокружити једну целину од Мале Сугубине до краја насељеног места Риљац. За школу у Милутовцу смо добили 27 милиона динара од Министарства енергетике за енергетску ефикасност и тамо су радови у току. Наравно, до краја године ће бити нових пројеката који ће се реализовати по областима на подручју општине Трстеник”, додаје на крају Дејан Раковац, заменик председнице општине Трстеник.

Нова вест је да је Министарство за заштиту животне средине доделило општини Трстеник камион смећар за потребе ЈКСП “Комстан”, а које је надлежно за одржавање комуналне инфраструктуре.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x