Јасмина Соколовић председник жирија међународног фестивала “Разиграно оро” у Охриду

Интернационални фестивал фолклора “Разиграно оро” одржаће се по 14. пут од 17. до 21. августа у Охриду, у Македонији. Организатор ове манифестације, на којој ће наступити 25 фолклорних ансамбала из Европе и света, је ансамбл народних игара и песама “Филиграни”, а главни покровитељ Град Охрид.

Ове године је у Варварин из Охрида стигла једна лепа вест. Одлуком организатора овог великог интернационалног фестивала фолклора за председника жирија 14. “Разиграног ора” предложена је Јасмина Соколовић, организатор културних дешавања на нивоу наше општине.

Госпођа Соколовић за наш портал истиче да је поред ње позивницу да присуствује овом међународном фестивалу добила и Општина Варварин и додаје да је организатор припремио и разноврстан програм за госте.

“У склопу нашег боравка у Охриду, организатори су нам припремили разгледање старог града са својим знаменитостима. Свечано отварање фестивала и дефиле су 18. августа, а 19. августа посетићемо манастир Светог Наума бродом и биће одржано друго фестивалско вече. За 20. август је планиран пријем наше општинске делегације код градоначелника Охрида, а истог дана биће организовано и завршно вече “Разиграног ора”, са доделом признања и диплома”, објашњава Јасмина Соколовић не кријући задовољство овим великим признањем организатора.

На овом фестивалу наступиће 25 фолклорних ансамбала из различитих светских градова, а госпођа Соколовић напомиње да је Општина Варварин пре три године већ била учесник “Разиграног ора”.

“Ми смо као Општина већ учествовали на овом лепом фестивалу пре три године, у мају месецу, пошто они два пута годишње организују ову манифестацију, међутим, у августу је та манифестација нешто опширнија. Том приликом је Охрид посетило преко 150 наших људи, КУД “Коло” из Обрежа се тад представило, а присутни су били и чланови културно уметничких друштава из Село Варварина и Доњег Катуна”, подсећа она и наглашава да најлепше утиске носи баш са овог фестивала.

“Ишли смо на разна места, у Црну Гору, у Аустрију, обилазили разне градове и свуда смо били јако лепо примљени, свуда смо се представљали, али врхунац мог досадашњег рада и залагања, што се тиче фолклорних такмичења и манифестација, је овај позив. За мене је веома значајно и веома сам изненађена да су баш мене поставили за председника међународног жирија у Охриду”, закључује са задовољством организатор културних дешавања, Јасмина Соколовић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x