Јавни позив за пријављивање кандидата за инструкторе у Попису 2022.

Републички завод за статистику упутио је Јавни позив за пријављивање кандидата за инструкторе у Попису становништва, домаћинства и станова 2022. године, а који ће бити организован од 1. до 31. октобра текуће године.

Заинтересовани кандидати за рад у Попису у својству инструктора могу у периоду од 24. јуна (од 9.00 часова) до 3. јула 2022. године (до 20.00 часова) да попуне електронску пријаву на сајтовима Завода, www.stat.gov.rs или popis2022.stat.gov.rs.

Општи услови које кандидат треба да испуни су да поседује држављанство Републике Србије; да има пребивалиште или пријављено боравиште у Републици Србији; најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве; стечено најмање четворогодишње средње образовање; да кандидат није осуђиван, да против њега није покренута истрага нити се против њега води кривични поступак.

Посебни услови које кандидат треба да испуни: познавање рада на рачунару (MS Office, интернет) – предвиђено је тестирање кандидата; могућност коришћења сопственог рачунара и приступ интернету током периода ангажовања.

Након истека Јавног позива и одабира кандидата, инструктори имају обавезу да присуствују петодневној обуци, савладају методологију Пописа и рад у апликацијама за прикупљање података и мониторинг, спроведу петодневну обуку кандидата за пописиваче и да на територији за коју су задужени прате ток пописивања, контролишу рад пописивача који су им додељени, дају им потребна упутства и помажу им у раду и решавању спорних ситуација током пописивања. Један инструктор је, у просеку, задужен за мониторинг рада седам пописивача.

Детаљније информације о задацима инструктора и процедурама за избор кандидата доступне су на сајтовима Завода, наведено је на сајту Општинске управе општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x