ЈКП “Крушевац” добило трактор кроз пројекат “Оснажити!”

У оквиру пројекта “Оснажити! Друштвено-економска инклузија Рома и најсиромашнијег сеоског становништва кроз процес рециклаже”, који се спроводи  у оквиру пројекта “Подршка Европске уније инклузивном друштву”, а који финансира Европска унија, ЈКП “Крушевац” уручен је трактор. Ово возило биће кориштено пре свега за потребе рециклажног центра, али и за остале процесе рада у овом предузећу.

Пројекат “Оснажити!” реализован је у сарадњи Буџетског фонда за заштиту животне средине Градске управе града Крушевца и НВО “TreeHouse”, као партнера и ЈКП “Крушевац”, као носиоца пројекта. Укупна вредност пројекта износила је око 200.000 евра, а пројекат се завршава ове године.

Примопредаји трактора, који је обезбеђен делом из средстава Буџетског фонда за заштиту животне, присуствовали су в.д. директора ЈКП “Крушевац” Мирослав Милојковић, помоћник градоначелника Оливера Дреновац и менаџер пројекта испред НВО “TreeHouse” Ивана Стевановић Хемпфлинг.

Иако је општи циљ пројекта био побољшање економске и друштвене инклузије Рома и најугроженијег сеоског становништва кроз јачање и интеграцију њихове улоге у јавном комуналном сектору рециклаже, мора се истаћи да је кроз реализацију овог пројекта постигнуто и низ других циљева, као што су успостављање добре сарадње између цивилног и јавног сектора, едукација деце школског и предшколског узраста кроз еко – радионице, значајно унапређење количине рециклираног материјала у рециклажном центру ЈКП “Крушевац”, као и побољшање услова рада у самом центру набавком потребне опреме.

Поред тога, радило се на јачању свести наших суграђана о значају рециклаже, обележавању значајних еколошких датума и слично, истакла је помоћник градоначелника Оливера Дреновац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x