Још једна у низу успешних акција добровољног давања крви

У Ликовном салону Дома килтуре у Трстенику одржана је друга по реду овогодишња редовна акција добровољног давања крви. Организатор је био трстенички Црвени крст, овога пута у сарадњи са НУРДОР-ом, док је технички део акције, као и до сада, успешно реализовао Завод за трансфузију крви из Ниша.

Према речима Милке Трошић из Црвеног крста Трстеник, ова акција је исто тако била веома успешна као и све остале до сада, а радује податак да у акцијама временом учествује све већи број младих људи.

“Млади виде и са медија прате информације да је крв стално дефицитарна, зато се укључују и тако показују своју хуманост. У овој акцији крв је дало 163 добровољних давалаца, међу њима је била 21 припадница лепшег пола, али је исто тако било и 20 хуманиста који су по први пут учествовали у акцији, а и овога пута велику и драгоцену помоћ у реализацији акције дали су наши млади волонтери”, навела је Милка Трошић.

Оне је, у име Црвеног крста, НУРДОР-у, и сталним сарадницима из Завода за трансфузију крви из Ниша, свим учесницима акције упутила захвалност изразвши очекивање да ће и наредне акције бити овако успешне.

“Сви добро знамо да крв живот значи и служи за лечење грађана трстеничке општине у Здравственим центрима широм Србије”, закључила је Милка Трошић из трстеничког Црвеног крста.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x