Клинци из Орашја понос села

У време док омладинске, кадетске и пионирске лиге бивају резервисане само за градске средине, што због лоше демографске слике села, али и недостатка финансијских средстава, једно село варваринске општине је прави пример да се и то може превазићи. Наравно, у питању је Орашје и фудбалски клуб ОФК Орашје.

Под вођством свог учитеља и ствараоца Николић Горана, популарног Крлета, клинци из Орашја већ годинама уназад организовано наступају у лиги петлића и пионира лиге Расинског округа.

“Немамо такмичарски циљ”, каже Горан Николић .”Битан нам је здрав живот деце, да наша деца живе за утакмице и спорт, а не за неке друге пороке. Чим изађу из категорије пионира наши клинци прелазе у сениорски тим ОФК Орашја који је убедљиво најмлађи у општинској лиги Варварин”, наглашава популарни Крле.

Девојчица која воли фудбал, Александра Марјановић

Клинцима из Орашја нису битни резултати, битно је да нешто науче и друже се. У прилог томе говори податак да међу клинцима из Орашја има и девојчица, а једна од њих је Александра Марјановић која је наступила недавно и на утакмици са клинцима Темнића из Варварина.

Било како било, клинци из Орашја су понос свог села, а у шали Крле каже да је то само због тога што пију здраву воду са познатог извора крај киселе воде који ће по последњим информацијама ускоро поново бити комерцијализован.

Клинци из Орашја: 1. Александар Николић; 2. Никола Несторовић; 3. Александар Марјановић; 4. Урош Миленковић; 5. Никола Јаковљевић; 6. Милош Давидовић; 7. Никола Николић; 8. Кристијан Жибери; 9. Стефан Марковић; 10. Коста Ајзели; 11. Александра Марјановић: 12. Ђорђе Јовић.
0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x