Прва беба рођена у Новој години у Крушевцу из Орашја

Првог дана нове, 2020. године, два малишана обрадовала су породице из Орашја и Крушевца, а њиховим мамама и татама, подариле прво родитељско искуство. Прворођена беба је дечак, тежак 2760 грама, рођен 40 минута након поноћи. Мама је Тања Младеновић из Орашја (општина Варварин), а друга беба је девојчица, тешка 3540 грама, рођена у 2.54, чија је мама Катарина Стефановић из Крушевца.

Бебе и њихове мајке се добро осећају, што је потврдио и начелник Службе за гинекологију и акушерство, др Благоје Миловановић, а срећне празнике, здравље, радост и успех у животу, пожелела им је градоначелница Крушевца  Јасмина Палуровић.

Сва деца рођена 01. јануара дана добиће укупно 200.000 динара, колико је издвојено из градског буџета, а приликом посете, градоначелница Палуровић им је уручила поклон честитке.

Директорка Опште болнице Крушевац, др Весна Стевић Гајић, истакла је да је у претходној години рођено 1415 беба у крушевачком породилишту, уз наду да ће их ове године бити више.

За 2019.годину, Комисија за спровођење мера и активности популационе политике града Крушевца, издвојила је око 43,5 милиона динара, а за текућу, та цифра је повећана на 45 милиона.

Град Крушевац је подигао и старосну границу за покушај вантелесне оплодње који се донира из средстава Града – на 50 година, а парови који су већ једном користили средства у ове сврхе, имаће прилику да их користе још једном. То су само неке од бројних мера, нагласио је председник Комисије Иван Мијаиловић, којима Крушевац жели да поспеши наталитет, као приоритетни задатак не само локалне самоуправе, већ и државе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x