Коалицији “Александар Вучић – За нашу децу” апсолутна већина у Трстенику, преко цензуса још 4 листе

У бирачки списак у општини Трстеник, према подацима Општинске изборне комисије (ОИК), било је уписано 35.481 бирач, гласало се на 67 бирачких места за 49 одборника у локалном парламенту, а бирали су се кандидати са шест изборних листа. Листа “Александар Вучић – За нашу децу” освојила је 11.732 гласа па ће у локалном парламенту напредњаци имати 31 одборника од укупно 49.

Изненађење ових избора приредила је листа Групе грађана “Марио Спасић – Увек за родни крај” која је добила 2.691 глас и имаће седам одборника, листа “Покрет обнове Краљевине Србије – Часно и искрено за нашу општину – др Радован Поповић” освојила је 1.922 гласа и имаће пет одборника. Изборна листа “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма” добила је 1.623 гласа и имаће четири одборника, Група грађана “ЗИНАТ”, која је добила 784 гласа, имаће два одборника, док је испод цензуса остала изборна листа “Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка” са добијених 457 гласова.

“На локалне изборе у нашој општини изашло је 56,29 одсто бирача, овом приликом захваљујем се свим грађанима који су нашој коалиционој листи “Александар Вучић – За нашу децу” указали поверење, како на парламентарним тако и на локалним изборима. Победа је убедљива, од 60 до 80% по изборним јединицама у нашој општини”, наглашава председник општине Трстеник и председник Општинског одбора СНС Трстеник Александар Ћирић.

“У протекле четири године уложено је много труда и рада кроз реализацију пројеката у свим насељеним местима трстеничке општине, што су грађани знали да награде сада на изборима својим гласовима. У наредном периоду биће реализовано још неколико пројеката на јавним објектима, у области инфраструктуре, у спорту, образовању, култури. Нажалост, увек када се крене напред дође нека невоља и створи проблем као што су то учиниле овогодишње поплаве, најпре у Пејовцу и у другим насељеним местима. После проглашеног ванредног стања комисија ће проценити висину штете коју морамо санирати и људима помоћи уз помоћ државе. У сваком насељеном месту општине Трстеник урађено је по нешто, тако ће бити и у наредном периоду”, истиче Александар Ћирић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x