Контролна провера квалитета у ППТ “Петолетка” Д.О.О

Од почетка ове године па до сада трстеничка фабрика ППТ “Петолетка” Д.О.О. бележи добре пословне резултате. Сертификациона кућа ТМС из Београда спровела је контролну проверу квалитета по најновијим стандардима, а ова фабрика поседује сертификовани систем менанџмента у складу са ИСО стандардима 9001, 14001 и 18001 због захтева познатих иностраних купаца.

“Рад по овим стандардима омогућава нам велике уштеде у пословању, али нас и обавезују да имамо одговорност и боље пословне резултате. Пре годину дана смо добили ове стандарде и сада нам је дошла контрола од стране оцењивача”, каже генерални директор ППТ “Петолетка” Д.О.О. Љубисав Панић изразивши наду да ће и позитивних резултата ускоро бити.

“У прошлој години и почетком ове године доста смо уложили  у санирање постојећих проблема у вези са прокишњавањем просторија, са смећем и са уређивањем дворишта, а поред тога радили смо и на побољшању квалитета производа. Тренутно имамо више купаца наших производа у односу на прошлу годину. Сертификациона кућа ТМС сарађује са нама 16 година успешно и задовољни смо и надам се да ће будуће пословање бити још боље и квалитетније у наредном периоду”, истиче Оанић.

Извршни директор Сертификационе куће ТМС из Београда Александар Коларевић дао је позитивно мишљење и похвалио досадашни рад и пословне резултате ове трстеничке фабрике која успешно наставља пословну традицију некадашњег српског, југословенског али и европског гиганта “Прве петолетке”, наставља добру праксу и примену стандарда 9001, с тим што је ППТ “Петолетка” Д.О.О. учинила више на примени стандарда 14001 и 18001.

Посебно се то односи на заштиту животне средине, на безбедност радника на раду и на квалитету производа. Ово су стандарди без којих би производња и пословање били немогући, док ће руководство ове трстеничке фабрике радити убудуће на усвајању захтевнијих стандарда, пре свега ТМС 16.949, који захтевају много већу одговорност и реализацију у производњи јер се ту производи за купце у области ауто индустрије.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x