Производња мелема на бази биља једна од најбољих бизнис идеја

У оквиру програма подршке пословној институционалној инфраструктури, Бизнис инкубатор центар Крушевац, у партнерству са Високом пословном школом “Др Радомир Бојковић” и Дигиталном кованицом, а уз финансијску подршку Развојне агенције Србије и у сарадњи са Градском управом Крушевац, Регионалном привредном комором Крушевац, Националном службом за запошљавање и Канцеларијом за младе града Крушевца реализовао је пројекат “Креативни бизнис, иновациони генератор”.

Циљ овог пројекта је стручна помоћ младим предузетницима и предузећима у реализацији пословних идеја и унапређењу менаџмента, а за иновационе бизнис идеје награђено је десет младих предузетника, међу којима и Невена Милетић, студент Високе пословне школе “Др Радомир Бојковић”. Млади предузетници су иначе награђени бесплатним путовањем у Будимпешту, на 7. Пословни сајам привреде Народне Републике Кине “China Smart Expo 2017″, школарином у ВПШ “Др Радомир Бојковић”, док ће првопласирани добити и бесплатан простор у Бизнис инкубатор центру у Крушевцу.

Ексклузивно за наш портал о свом пројекту, са којим је освојила друго место, говорила је студент ВПШ “Др Радомир Бојковић” Невена Милетић, која иначе живи у Маренову, селу на територији општине Варварин.

“Мој пројекат је у ствари покретање производње мелема на бази биља, Н-Балм. У конкуренцији од 55 такмичара, нас 19 је ушло у ужи круг, потом смо поново презентовали наше пројекте тако да сам ја, иако искрено нисам очекивала, освојила друго место и као награду 50% бесплатну школарину, шест месеци беплатног коришћења простора у Бизнис инкубатор центру, као и пут у Будимпешту у склопу које сам посетила сајам”, истиче Невена Милетић.

Говорећи о идеји за свој пројекат, она објашњава да је производња мелема традиција у њеној породици, а рецепт се преноси са колена на колено. “Ти мелеми се користе за ране, отворене ране, тазе ожиљке, тако да је рецепт генерацијама коришћен за сопствене потребе у кругу породице, тако да сам ја дошла на идеју да комерцијализујем то знање, док је мелем 100% проверен и делује”.

Сумирајући утиске са путовања у Будимпешти, Невена каже да је првог дана организован обилазак 7. Пословног сајма привреде Народне Републике Кине “China Smart Expo 2017″, на коме је иначе учешће узело око 170 компанија из 8 кинеских провинција и око 500 компанија које целе године презентују своје пословање у пословној зони “Central Europian Trade and Logistics Cooperatione Zone – CECZ co. Ltd.”.

“У склопу обиласка Сајма обавила сам билатералне сусрете са две кинеске фирме, после чега смо обишли Сајам. У поподневним сатима смо боравили у насељу Гидилу, на локацији “Lázár Equestrian Park”, где смо, поред упознавања са традицијом Мађарске, њиховим специјалитетима, имали прилику и да се упознамо са свим кинеским брендовима компанија које су учествовале на сајму, а догађају су присуствовали и сви представници кинеских компанија и привредници из земаља Југоисточне Европе. Другог дана у Будимпешти имала сам још један састанак са још једном фирмом из Кине где смо разменили контакте, а после свега тога смо имали организовано разгледање града”, каже она изразивши задовољство како посетом Будимпешти, тако и могућношћу у вези повезивања и остваривања контаката са партнерима из Кине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x