Кренула реализација пројекта уређења некатегорисаних атарских путева

Радови на ревитализацији некатегорисаних атарских путева у четири села општине Варварин, финансирани средствима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и средствима из локалног буџета, кренули су из Села Варварин. Заменик председнице општине Александар Павић, приликом обиласка радова у Брестарцу, истакао је да ће кроз овај пројекат, вредан нешто више од 11.200.000,00 динара, бити ревитализовано 5 километара атарских путева.

“Ради се о изузетно значајном и вредном пројекту за наше пољопривреднике, у четири месне заједнице биће санирани атарски путеви који су, након прошлогодишњих поплава, били у стварно лошем стању, тако да ће сада, након чишћења растиња и постављања тампон зоне, уследити насипање туцаником, а као што се може видети путеви се проширују, тако да наши пољопривредници могу без проблема да оду до својих парцела. У ових четири села биће реконструисано 5 километара атарских путева, а поред Села Варварин пројекат ће се реализовати још у Тољевцу, Залоговцу и Маренову”, истакао је Павић.

Он подсећа да је општина Варварин буџетом за ову годину планирала дупло више средстава у односу на прошлу годину, чак 43 милиона динара, а у циљу решавања проблема некатегорисаних атарских путева и омогућавања што бољих услова за рад темнићких пољопривредника. Радове у Селу Варварин обишао је и помоћник председнице општине задужен за област пољопривреде Немања Чолић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x