КУД “Вук Караџић” 2. и 3. јула слави 70. рођендан, у гостима браћа из Дугог Поља

Велики јубилеј, 70. година рада и постојања у континуитету, КУД “Вук Караџић” и Месна заједница Орашје прославиће наредног викенда, 2. и 3. јула, низом активности и заједничким снагама са побратимском Месном заједницом Дуго Поље (Модрича, Р. Српска) и КУД-ом “Зоран Томушиловић”.

КУД-ови “Вук Караџић” и “Зоран Томушиловић” одржаће заједнички концерт народне игре, песме и музике у недељу, 3. јула, у Дому културе у Орашју, са почетком од 20:30 часова, док ће дан раније, 2. јула, пријатљску фудбалску утакмицу одиграти ОФК “Орашје” и ФК “Слога”.

Поводом великог јубилеја, 70. година КУД-а “Вук Караџић”, биће уручене и Захвалнице најстаријим члановима који су од самог почетка уз ово друштво, а постхумно ће бити додељена и Плакета Добривоју и Станислави Пантић, брачном пару учитеља и оснивачима орашког културно – уметничког друштва.

БРАТСКИ СУСРЕТИ И ЗАЈЕДНИЧКА ПРОСЛАВА РОЂЕНДАНА

Братски сусрети КУД-ова “Зоран Томушиловић” Дуго Поље – Ботајница и “Вук Караџић” из Орашја трају од 2010. године, док је Повеља о братимљењу ове две месне заједнице потписана 2014. године, а фудбалски клубови су се побратимили 2019. године. За овогодишње братске сусрете планиран је низ спортских и културно – уметничких активности, као и заједнички концерт друштава “Зоран Томушиловић” и “Вук Караџић”.

Дуго Поље се налази у Републици Српској, у општини Модрича и смештено је на централном делу Вучјака и његовим обронцима, све до саме обале реке Босне, а чине га четири засеока, Доњани, Варош, Кутловац и Бетиња. Иницијатор братимљења ове две месне заједнице је ратни командант Прве вучијачке лаке пешадијске бригаде ВРС, потпуковник Владета Живковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Backlinks
1 година раније

Happy everyday!

1
0
Ваш коментар на ову вест?x