Млади чланови Удружења “Центар у боји” успешни на ликовним конкурсима

У организацији Друштва Ликовних педагога Србије одржано је 26. по реду Републичко такмичење ученичке ликовне смотре, а изузетне резултате на овом такмичењу постигло је трстеничко Удружење за едукацију и креативни развој деце “Центар у боји”. У категорији предшколског узраста за ауторско дело “Једнорог” седмогодишња Ленка Жуњанин освојила је треће место и добила је диплому од Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Она је прошле године од поменутог Министартва добила похвалу, на значајном ликовном Републичком конкурсу под називом “Простор у дечијем ликовном изразу”. Овај конкурс организује Центар за ликовно васпитавање деце Војводине, а у конкуренцији од укупно 4.000 радова Ленкин рад је био међу најбољима.

На Републичком ликовном конкурсу “Месец правилне исхране”, у организацији Завода за јавно здравље “Батут”, за оригинално дело под овим називом Николина Батоћанин је освојила треће место, док су на конкурсу Дома здравља “Др Сава Станојевић”, у Трстенику у оквиру “Недеље оралне хигијене”, ученице “Центра у боји” Лана Миодраговић, Ивана Бзенић, Николина Батоћанин, Ленка Жуњанин и Лана Огњановић освојиле прво место.

У Педагошком Музеју у Београду изложени су најбољи раддови са 26. по реду Републичке ликовне смотре, међу којима су радови ученица “Центра у боји”. То су “Једнорог” Ленке Жуњанин, “Необична животиња”, Доситеја Недељковића и “Пикасови портрети” Нађе Илић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x