Темнић Инфо

Темнићки информативни портал

Ломљење Божићне чеснице у цркви Светог Ђорђа у Крушевцу

1 min read

У Саборној цркви Свети Ђорђе у Крушевцу, поводом највећег хришћанског празника, Божића, организовано је традиционално ломљење Божићне чеснице. Уз бројне грађане и представнике локалног руководства, присуствовали су и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, као и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић.

Организатори манифестације су већ по шести пут Туристичка организација града Крушевца и пекара “Нана”, под покровитељством града Крушевца и са благословом Епископа крушевачког Господина Давида.

Божићњу чесницу је припремила пекара “Нана” власника Владимира Лукића из Крушевца, а тешка је око осамдесетак килограма. Златнике за чесницу донирали су директор БИА Братислав Гашић, председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић и директор преудузећа “ФАМ” Крушевац Јелица Ђурић Петронијевић.

Божићну честитку свим присутним верницима, молећи за благодат, милост и мир од Бога, упутио је Епископ крушевачки Господин Давид, завршивши радосним поздравом свој духовној деци: “МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!”

Највише среће приликом ломљења чеснице имале су Данијела Танасковић и Марија Московљевић  које су овогодишњи добитници Божићних златника, док је у програму учествовала етно група Епархије крушевачке “Божури царева града”.

No Thoughts on Ломљење Божићне чеснице у цркви Светог Ђорђа у Крушевцу

Оставите коментар