Ломљење Божићне честице у Саборној цркви Светог Ђорђа у Крушевцу

У Саборној цркви Светог Ђорђа у Крушевцу данас је, поводом највећег хришћанског празника Божића, организовано традиционално ломљење Божићне чеснице. Уз бројне грађане и представнике руководства града Крушевца, овом догађају су присуствовали и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић, као и директор БИА-е Братислав Гашић.

Организатори манифестације су Туристичка организација града Крушевца и пекара “Нана”, а под покровитељством града Крушевца и са благословом Епископа крушевачког Господина Давида. Божићну чесницу је припремила пекара “Нана” власника Владимира Лукића из Крушевца, а златнике за чесницу донирали су директор Безбедносно информативне агенције Братислав Гашић, председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић и директор преудузећа “ФАМ Крушевац” Јелица Ђурић Петронијевић.

Божићну честитку свим присутним верницима, молећи за благодат, милост и мир од Бога, упутио је Епископ крушевачки Господин Давид, завршивши радосним поздравом свој духовној деци: “МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!”

Највише среће приликом ломљења чеснице имали су Теодора Степановић, Лазар Лукић и Наталија Стојановић, који су овогодишњи добитници Божићних златника, док је у програму учествовао дечији црквени хор “Свети кнез Лазар”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x