Међународни дан старијих особа обележен у Клубу пензионера у Варварину

Поводом обележавања Међународног дана старијих особа који се ове године обележава под слоганом “Ка једнакости у старијем добу”, Црвени крст Варварин, Удружење пензионера општине Варварин, Дом здравља “Др Властимир Годић” и Центар за социјални рад одржали су у Клубу пензионера акцију.

Овом приликом, представници Удружења пензионера општине Варварин позвали су своје чланове којима је мерен притисак и шећер у крви, дељени су и лифлети о здравим стиловима живота, док су патронажне сестре Дома здравља “Др Властимир Годић” одржале предавања о правилној исхрани и штетности пушења.

“Основни циљ одрживог развоја је смањење неједнакости унутар и међу земљама, кроз оснаживање и промовисање социјалног, економског и политичког укључивања свих људи, без обзира на године, пол, инвалидност, расу, етичку припадност, порекло, религију, економски или други статус”, рекли су нам у варваринском Црвеном крсту и нагласили да је потребно схватити да треба промовисати равноправно старење како би било изграђено солидарно друштво.

“Потребно је уочити да старије особе имају одређене вештине, знања и потенијала за активно учешће у заједници у којој живе, у складу са основним правима старијих особа, њиховим потребама и жељама. Због тога овогодишња кампања треба да подсети да се старије особе често искључују, ограничава им се право учешћа, игноришу се, сматрају се мање вредним или се напросто третирају као да не постоје због својих година”, поручују из Црвеног крста Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x