“Михољски сусрети села 2021”: “Игре без граница” у Залоговцу

У Дому културе у Залоговцу одржане су “Игре без граница”, још једна у низу активности коју спроводе Општина Варварин и Министарство за бригу о селу, а у оквиру пројекта “Михољски сусрети села 2021”. Тим поводом Залоговац су посетили помоћник председнице општине Александар Марковић и начелник одељења за Локално – економски развој Александар Павић

Ивана Милошевић из Кабинета председнице Општине Варварин наглашава да је интересовање основаца за ове активности било велико, учешће су узеле све основне школе из општине Варварин, протекле недеље “Игре без граница” одржане су у ОШ “Мирко Томић” у Обрежу, као и турнир у кошарци који је одржан у ОШ “Свети Сава” у Бачини.

У “Играма без граница” у Залоговцу учествовали су ученици ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина и Залоговца, у две групе, од првог до четвртог разреда и од петог до осмог разреда, а најбољим одељењима подељени су пехари и захвалнице.

“Одзив наставника и ученика је велики, а како можемо приметити ученици су веома задовољни организацијом. Овде у Залоговцу се такмиче ученици из матичне школе из Доњег Крчина и подручног одељења у Залоговцу, у више дисциплина, а за освојено прво, друго и треће место добијају пехаре и захвалнице”, наглашава Ивана Милошевић.

Она је додала и да су ликовни и литерарни конкурси завршени, проглашење победника очекује се до краја наредне недеље, а у плану је да се до краја реализације пројекта организује и једна ликовна изложба у ОШ “Драги Макић” у Бошњану.

За “Михољске сусрете села” општина Варварин је, на конкурсу код Министарства за бригу о селу, добила 500.000,00 динара, за организацију “Путујућег каравана” и “Игара без граница”, спортских турнира и ликовног и литерарног конкурса у школама на сеоском подручју.

Средства се додељују према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за организовање манифестације под називом “Михољски сусрети села” коју је Влада Републике Србије донела 29. јула 2021. године. Укупан износ додељених средстава је 31.025.000,00 динара, за 68 јединица локалних самоуправа од којих је 25 из IV групе развијености и девастираних подручја. Додељује се до 500.000,00 динара по пријави, а већина јединица локалних самоуправа учествује и сопственим средствима у организацији манифестације.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x