Замена столарије на школи у Вранешима, релизација и других активности у овој МЗ

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, помоћник председника Саша Грковић и директор општинске Стамбене агенције Бранислав Бежановић, у пратњи председника Савета МЗ Вранеши Ивана Терзића и директора ОШ “Бранко Радичевић” Срећка Ваљара, обишли су радове на замени столарије на овој школи.

Пројекат за овај значајан посао, према речима председника општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића, рађен је преко Министарства просвете, уз подршку локалне самоуправе и опредељеним средствима из локалног буџета.

“Било је доста потешкоћа око извођења радова где се тражило пролонгирање времена за завршетак радова, договорили смо се и писмено се обратили Министарству и затражили продужетак рока од 20 дана и надамо се да ће извођач радова у том временском року завршити ове радове. Столарија на школи је била у изузетно лошем стању, предстоје и радови на уређењу и сређивању мокрих чворова у овој школи, а касније и сређивање подова који су дотрајали. Исти радови биће изведени и у Основној школи у Грачацу, а средства у износу од три милиона динара биће опредељена из локалног буџета”, истакао је председник врњачке општине Бобан Ђуровић и додо да, ако буде средстава, конкурисаће се пројектом за уређење фискултурне сале у Основној школи у Подунавцима.

Директор ОШ “Бранко Радичевић” у Вранешима Срећко Ваљар истакао је да су захваљујући Министарству трговине, туризма и телекомуникација, у оквиру пројекта “Повезане школе”, добијена средства за реализацију пројекта израде безжичне, кабловске и рачунарске мреже у издвојеним одељењима у Подунавцима и Грачацу.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић додао је на крају да ће се у Месној заједници Вранеши реализовати и други пројекти, почело је сређивање терена за мале спортове, али неповољни временски услови одложиће ове радове до почетка пролећне сезоне.

На главном терену биће извршена комплетна електрификација, монтираће се рефлектори на већ постављеним бандерама. Решиће се исто тако и проблем одвођења атмосферских вода са спортског терена најављује Ђуровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x