Милена Турк изабрана за председницу општине Трстеник, Марио Спасић на челу локалног парламента

У Већници Народног универзитета у Трстенику одржана је конститутивна седница Скупштине општине Трстеник којом је председавао најстарији одборник Рашо Лешевић (СНС) и на којој је изабрано ново општинско руководство предвођено доскорашњом председницом општине Миленом Турк. Предложени дневни ред имао је седам тачака, потврђени су мандати 49 одборника, а затим су одборници положили заклетву.

Одлуком већине одборника трстеничког парламента, за председника Скупштине општине Трстеник изабран је одборник изборне листе “Александар Вучић – Трстеник не сме да стане” Марио Спасић (СНС), дипломирани комуниколог из Трстеника, док су одборници владајуће већине за његовог заменика изабрали Ненада Перовића (СНС), вкв металостругар из Осаонице. За секретара Скупштине општине Трстеник изабрана је дипл. правник Ивана Лешевић, док је њена заменица Јована Вешковац.

Марио Спасић је, након избора за председника Скупштине, рекао да му је припала велика част да води парламент у Трстенику, истакавши подршку председника Србије Александра Вучића, Братислава Гашића, али и Општинског одбора СНС у Трстенику. Он је нагласио да му је циљ да од данас локални парламент буде што демократскији и да се ради конструктивно и посвећено.

“Конститутивна седница је била врло динамична, али је ишла неким својим током, што је и био циљ. У свом експозеу сам изнео да ћу водити рачуна о томе да седнице у наредном мандату буду коректне, да се поштује Пословник, да сваки одборник говори о ономе што мисли да треба, али да то буде складу са дневним редом и јако ћу се трудити да Пословник примењујем у ситуацијама када се помињу одборници по личном основу, њихове породице, људи који нису присутни, или када се прича о нечему што није на дневном реду”, поручио је Марио Спасић, новоизабрани председник Скупштине.

Милена Турк, дипломирана хемичарка, која је и у протеклом мандату обављала функцију председнице општине Трстеник, реизабрана на ову функцију. Заменик председнице општине и у наредном периоду биће Дејан Раковац, а изабрано је и седморо чланова Општинског већа.

Председница општине Милена Турк захвалила се Трстеничанима на подршци и на томе што су препознали рад и напор у протеклом периоду, а што је потврђено на децембарским изборима где је изборна листа “Александар Вучић – Трстеник не сме да стане” добила надполовичну већину у трстеничком парламенту. Она је поручила да ће оправдати указано поверење и наставити да ради у интересу свих грађана општине Трстеник.

“Велика је част по други пут добити поверење и ја се заиста захваљујем свим својим суграђанима који су на протеклим изборима дали подршку изборној листи “Александар Вучић – Трстеник не сме да стане” и јасно поручили којим путем желе да се наша општина креће у наредном мандату и у наредне четири године. Обавезали смо се данас нашим суграђанима да ћемо подједнаку пажњу посветити селима са леве и са десне стране реке, образовању, привреди, здравству, индустрији, развоју наше општине, саобраћајној инфраструктури и свим оним питањима за које сматрамо да су битна за све становнике наше општине”, поручила је председница општине Трстеник Милена Турк.

Именовани су и нови чланови Општинског већа општине Трстеник: Герасим Атанасковић (привреда и развој малих и средњих предузећа), Зоран Мирковић (развој Месних заједница, дијаспора и туризам), Зоран Јаковљевић (пољопривреда, екологија и рурални развој), др Драгица Гочанин Пејчић (здравство и популациона политика), Александра Јовановић (финансије и локално – економски развој), Ивана Димитријевић (образовање и култура) и Иван Симић (спорт и омладинска политика).

Пре конститутивне седнице, на којој су изабрани органи законодавне и извршне власти, потписан је и коалициони споразум између Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске странке Заветници (ССЗ), политичких чинилаца који ће у наредне четири године чинити владајућу већину у овој општини и вршити власт.

На локалним изборима 17. децембра 2023. године коалиција окупљена око СНС-а “Александар Вучић – Трстеник не сме да стане” освојила је 28 мандата, коалиција “Ивица Дачић – Премијер Србије” три и Српска странка Заветници два. У опозицији су коалиција “Србија против насиља – Мирослав Мики Алексић – др Владан Миодраговић” са 12 одборника, “НАДА за Трстеник” са три и Српски покрет Двери са једним одборником.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x