Милена Турк изабрана за председницу општине Трстеник

Милена Турк (СНС), народни посланик у НСРС у више мандата, одлуком одборника новог сазива Скупштине општине Трстеник, данас је изабрана за председницу општине, док ће њен заменик у наредном, четворогодишњем мандату, бити Дејан Раковац (СНС), досадашњи помоћник председника општине.

Раније данас, на конститутивној седници Скупштине општине Трстеник, одборници трстеничког парламента изабрали су Герасима Атанасковића (СНС) за председника Скупштине и њему је ово други мандат за редом на челу Скупштине општине Трстеник. За заменика председника Скуштине општине изабран је Зоран Мирковић (СНС), а за секретара одлуком одборника реизабран је дипл. правник Љубивоје Јанковић.

Захваливши се на поверењу, новоизабрана председница општине Трстеник Милена Турк је нагласила да јој је припала велика част да буде на челу општине и велика одговорност да се суочи са свим изазовима који предстоје.

Дужност чланова Општинског већа у наредне четири године обављаће др Драгица Гочанин Пејчић, Зоран Јаковљевић, Тамара Симић, Љубиша Марковић, Владимир Дачић и Душан Ерић, а новоизабрана председница општине је истакла да ће две жене које су изабране за чланове општинске владе у наредном периоду дати велики допринос областима којима ће се бавити.

Председница општине Трстеник Милена Турк поручила је да ће ново општинско руководство у наредном периоду инсистирати на енергичном и интензивном развоју инфраструктуре, као и на сарадњи са републичким органима како би што више капиталних инвестиција дошло у општину Трстеник и како би се остварила визија Трстеника као развијене, економски стабилне општине у којој ће млади желети да остану и имати прилику да раде.

На локалним изборима 21. јуна у општини Трстеник изборна листа “Александар Вучић – За нашу децу” освојила је 31 мандат, Група грађана “Марио Спасић – Увек за родни крај” 7 мандата, Покрет обнове Краљевине Србије 5 мандата, коалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије 4 и листа Групе грађана “Зинат” 2 одборничка мандата.

Власт у Трстенику формирале су СНС и СПС – ЈС са 35 одборника од 49, колико броји Скупштина општине Трстеник, док опозицију чине ПОКС, ГГ “Марио Спасић – Увек за родни крај” и ГГ “Зинат”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x