Министарство рударства и енергетике расписало позив за доделу бесповратних средстава

Mинистарство рударства и енергетике расписало jе jавни позив за доделу бесповратних средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности и Глобалног фонда за животну средину (ГEФ) ради финансирања проjеката у области ефикасног коришћења енергиjе у 2016. у jединицама локалне самоуправе, преноси Танјуг.

Kако jе обjављено у дневном листу Политика, рок за доставу приjава jе до 24. новембра до 15.00 сати. Наведено jе да су укупна средства коjа се исплаћуjу у оквиру jавног позива из буџета Србиjе 25 милиона динара, а из средстава из ГEФ-а су 500.000 долара. Наjвиши износ коjи се исплаћуjе по проjекту из буџета jе до 22 одсто укупне вредности проjекта или наjвише до 2,5 милиона динара, док jе максималан износ по проjекту из средстава ГEФ-а до 50 одсто вредности проjекта ослобођено пореза на додату вредност или до 50.000 долара. Циљ проjекта jе унапређење енергетске и трошковне ефикасности у обjектима од jавног значаjа коjе су у надлежности jединица локалне самоуправе.

Kако jе наведено у позиву, средства су намењена за уградњу котлова на биомасу, унапређење термотехничких система у зградама путем замене система или дела система греjања ефикасним системом или уградњом топлотних пумпи, као и за уградњу соларних колектора за греjање потрошне топле воде. У позиву jе наведено да су неки од критериjума за избор проjекта смањење емисиjе угљендиоксида, као и сопстевно учешће у финансирању проjекта.

Приjаве са комплетном документациjом, како jе обjављено, подносе се на адресу Mинистарства рударства и енергетике, Kраља Mилана 36, Београд, а комплетан текст jавног позива налази се на интернет страници министарства www.mre.gov.rs/javni-pozivi.php.

Танјуг

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x