Млади трстеничани реализују пројекте

Уз подршку Едукативног ресурс центра у Крушевцу, а у оквиру програма “Млади су закон” које финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, омладински волонтерски пројекат “Зелена академија” спроводи неформална група “Млади на делу”.

Допринос које ће ово трстеничко удружење пружити локалној заједници биће реализација омладинског волонтерског пројекта уређења јавних површина. На тај начин ће се подићи свест грађана о очувању животне средине и едукацијама кроз дводневни тренинг. Пројекат ће наставити 20 младих вршњачких едукатора који ће у својим образовним установама – школама организовати радионице и то свако од њих по једну, тако да ће са око 30 младих бити укупно 600 индиректних корисника. Кроз информативну промо кампању пројекта, овим ће се вршити и информисање грађана како би се и они прикључили и дали свој допринос.

Да подсетимо, ово удружење којим успешно руководи председник Душан Јаковљевић оформљено је децембра месеца 2013. године. Удружење тренутно броји 40 чланова, а циљеви су им подизање образовног и културног нивоа грађана кроз пропагирање волонтеризма, промоција толеранције, развој културе, промоција здравих стилова живота, заштита животне средине, организовање хуманитарних акција различитих намена и друго.

“До сада смо углавном радили волонтерске пројекте попут “Дечије олимпијаде”, промовисање светског Дана борбе против дијабетеса, здравом исхраном против дијабетеса и друго. У овој години очекујемо реализацију два пројекта, “Живим спортски и здраво” и “Зелена академија”. Конкурисаћемо и за нове пројекте до краја ове године који су у завршној фази, а сваком реализацијом пројекта имамо све више нових чланова који желе да нам се прикључе, што нам је и додатни мотив за реализације нових пројеката. Уједно, то је показивач да смо на правом путу и да смо од деце и суграђана оцењени позитивном оценом”, рекао нам је Душан Јаковљевић, председник овог трстеничког удружења младих.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x