На 2. Европском мотокрос шампионату у Глобару највише пехара за комшије из Бугарске

У селу Глобаре, на мотокрос стази “Гајић”, у недељу је одржан 2. Европски, 7. Балкански и 8. Национални шампионат у мотокросу. Такмичења је отворио градоначелник Крушевца Драги Несторовић, а на стази у Глобару, која је дугачка 1.850 метара са 12 скакаоница, учестовало је око 100 такмичара из 16 европских земаља које је посматрало око 2.000 гледалаца.

У шампионату су учествовали мотоциклисти из Украјине, Мађарске, Чешке, Бугарске, Словеније, Хрватске, Румуније… Само из Србије је око 40-ак учесника. Они су сврстани у 3 такмичарске категорије у зависности од јачине мотора. Један од мотоциклиста је и чувени Габор Сагмајстер, возач релија Париз – Дакар.

На 2. Европском шампионату у мотокросу у Глобару највише пехара освојили су мотоциклисти из Бугарске (5 освојених пехара). Победници по класама су ЕМX 65 Ноил Заноч (Мађарска), МX 85 Николај Малинов (Бугарска), МX Опен Михаил Иванов (Бугарска), МX1 Михаил Иванов (Бугарска), МX2 Хакан Халми (Бугарска), МX Мартин Тодоров (Бугарска), док је у класи МX АТВ пехар узео Здравко Црњански (Србија).

Херман Јаколич, председник жирија, изјавио је да је мото стаза Гајић у Глобару, по квалитету једна од прве три у Европи, што говори и о рангу такмичења која се одржавају на њој.

Мотокрос тркама присуствовали су и председник Ауто мото савеза Србије (АМСС) Мирко Бутулија и генерални секретар Мото савеза Србије Божидар Михајловић. Они су рекли да, по могућностима и додатној опремљености, ова стаза може да очекује и такмичаре светског нивоа.

Покровитељ Шампионата је град Крушевац који је много уложио у инфраструктурну опремљеност и пратеће садржаје, а организатор је Мото клуб “Гајић”, уз помоћ АМСС. Један од будућих планова Града, истакао је градоначелник Крушевца Несторовић, је изградња кружне мото стазе на новој локацији аеродрома “Росуље”, о коме ће конкретнији разговори бити вођени наредних дана.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x