На летњој позорници у Орашју одржана 18. Међуокружна смотра фолклорних ансамбала

Традиционално, већ по 18. пут, Орашје је домаћин Међуокружне смотре фолклорних ансамбала Расинског, Рашког, Моравичког, Шумадијског, Поморавског и Нишавског округа. На летњој позорници испред Дома културе у Орашју представило се осам фолклорних ансамбала, а манифестацију је отворио заменик председнице општине Варварин Александар Павић.

Он је похвалио домаћине, КУД “Вук Караџић” и Савет месне заједнице Орашје, за вишедеценијски рад на чувању српске традиције, културе и народног стваралаштва и честитао КУД-у 72. рођендан, подсетивши да се ради о једном од најстаријих друштава у овом крају, са вишедеценијском традицијом постојања.

“Драго ми је да видим овде највише деце, доста младих људи и то је оно што је најбитније, то је наш главни циљ, да их буде што више и да их научимо правим вредностима, да наставе и они да раде на очувању наше традиције и културе”, поручио је Павић и нагласио да је баш то главни задатак, да будуће генерације знају ко су и шта су и где су им корени.

Међуокружна смотра фолклорних ансамбала у Орашју је традиционална манифестација која је у протеклих 20 година окупила преко 5.000 учесника. Ове године на летњој позорници у Орашју своје умеће представили су КУД-ови “Вук Караџић” из Орашја, “Дејан Милетић” из Бачине, “Моравац” из Адрана, “Друштво за очување културе и традиције” из Вирина, “Чарапанка” из Крвавице, “Видовдан” из Великог Дреновца, “Љубиша Урошевић” из Рибара и Певачка група “Моравски бисери” из Трнаве.

Смотри фолклора присуствовали су и председник Скупштине општине Варварин Саша Живадиновић и помоћник председнице општине Немања Чолић. Организатори 18. Међуокружне смотре фолклорних ансамбала су КУД “Вук Караџић” и Месна заједница Орашје, а покровитељ општине Варварин, а учеснике је оцењивао селектор Савеза аматера Србије Вукосав Вуле Живковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x