На седници Општинског већа општине Трстеник обрађено 28 тачака дневног реда

Чланови Општинског већа Општине Трстеник на редовној, 52-ој по реду седници, разматрали су и усвојили обиман дневни ред од 28 тачака. Седницом је председавала Милена Турк, председница општине Трстеник,а међу најважнијм тачкама дневног реда биле су Извештај о реализацији програма пословања ЈКП “Енергетика” за први квартал ове године, затим измене финансијских планова Туристичке организације Трстеник, Предшколске установе “Бисери” и матичних основних и средњих школа трстеничке општине.

Председница трстеничке општине Милена Турк истиче да се седница углавном однослила на захтеве школа, Предшколске установе “Бисери”, Спортског центра и са директорима је разговарано о њиховим потребама и проблемима.

“С обзиром да смо у претходном месецу имали ребаланс буџета, за нормално функционисање школа издвојили смо 10 милиона динара и на тим објектима треба, према захтевима, урадити фасаде, окречити просторије, за одржавање, за замену столарије. Уврстили смо и награде за најбоље ученике, њихове наставнике и професоре, за ученике генерација и наградићемо, наравно, успешне ученике на такмичењима. Већина поменутих радова изводиће се за време ђачког распуста,како би школе спремно и без проблема дочекале нову школску годину, а оно што радује то је податак да ове године имамо 326 ђака првака. Договорили смо се са директорима школа да они позову родитеље да донесу њихове бројеве текућих рачуна, а како би смо им уплатили по 10.000,00 динара новчану честитку пред почетак нове школске године”, наводи председница општине Трстеник.

На 52. седници Општинског већа општине Трстеник разматрани су и неки од захтева локалних Месних заједница, а до краја јуна месеца, када ће бити одржана нова седница Скупштине општине Трстеник, биће одржана још једна седница Већа.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x