Одборници трстеничког парламента заседали по хитном поступку

У Већници Народног универзитета у Трстенику одборници локалног парламента одржали су редовну 29. седницу Скупштине којом је председавао Герасим Атанасковић, председник Скупштине општине Трстеник. Разматране су и усвојене три тачке дневног реда, по хитном поступку.

Председница општине Трстеник Милена Турк истиче да су одборници у првом делу седнице разматрали и усвојили Решење о престанку дужности директора Народне библиотеке “Јефимија”, као и именовање новог директора на ову функцију.

“После законске спроведене процедуре и предлога, одборници су једногласно одлучили да поново укажу поверење досадашњем директору Верољубу Вукашиновићу у новом, четворогодишњем мандату. У другом делу седнице разматрали смо, у оквиру треће тачке дневног реда, по хитном поступку и предлог Одлуке о дугорочном задуживању локалне самоуправе за капиталне инвестиције. Тако ћемо издвојених 42 милиона динара усмерити у изградњу фискултурне сале у ОШ “Свети Сава” у Пејовцу, која овај неопходан објекат није имала до сада, затим ће се радити фасада на Гимназији “Вук Караџић” у Трстенику, биће реконструисане и матичне основне школе у Милутовцу и Великој Дренови”, наводи председница Милена Турк.

Она је најавила и да ће наредна седница бити одржана током јуна месеца, када ће одборницима бити предложена нова улагања, а биће и нових предлога и одлука на одлучивању.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x