Национална служба запошљавања и компанија “Luss Textile” траже нову радну снагу

Крушевачка филијала Националне службе за запошљавање, заједно са компанијом “Luss Textile”, организовала је Сајам запошљавања шивача и кројача потребних овој фирми.

“Компанији “Luss Textile” је тренутно потребно око 200 шивача и кројача. Што се тиче лица на нашој евиденцији, од 16.205 незапослених, колико их је било крајем августа на подручју Расинског округа, односно око 7.800 на територији града Крушевца, ми у Крушевцу имамо 144 шивача и кројача – лица са трећим степеном текстилне струке, а таквих лица на подручју округа је 292. Поред ових наведених шивача и кројача, ми на евиденцији имамо још лица текстилне струке, међутим, то су лица са четвртим степеном: текстилни техничари, моделари”, изјавила је Ана Бацић, начелник одељења филијале НСЗ за Расински округ са седиштем у Крушевцу

Компанија “Luss Textile” је, у закупљеном простору Корпорације “Траyал”, ангажовала 40 лица на обуци.

“Та лица су на обуци обзиром да је послодавац користио програм “Обуке на захтев послодавца”. Разлог томе су нове, савремене машине којима располаже, а сва она лица која се налазе на евиденцији наше службе нису до сада имала искуства у раду са тим новим машинама”, истиче Ана Бацић.

Крушевачка фабрика компаније “Luss Textile” запослиће укупно 500 радника, а заузеће простор на седам хиљада квадрата на месту где се некада налазило Дрвно индустријско предузеће “Савремени дом”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x