У Трстенику потписани уговори за програме самозапошљавања

У сарадњи са Националном службом за запошљавање – Филијала Крушевац, локална самоуправа реализује програм помоћи незапосленим лицима. Према речима помоћнице председнице Општине Трстеник Марине Раденковић, у ове сврхе су локална самоуправа и Национална служба запошљавања заједно издвојили 10 милиона динара.

“Потписали смо укупно 13 уговора са лицима за меру самозапошљавања и ко буде заинтересован да покрене неки свој бизнис моћи ће у фебруару месецу наредне године, по пријави НСЗ, да заврши обуку за креирање њиховог бизнис плана, а по завршетку обуке имаће право да аплицира за ову меру”, објашњава Марина Раденковић.

Она додаје да је потписано и 8 уговора за стручну праксу, ова мера је раније важила за просвету, сада има заинтересованих медицинских сестара, апотекара, па је везан поменути број уговора за ново запошљавање. Ту се јављају и послодавци који су отворили неко ново радно место и тиче се лица која припадају категорији теже запослених.

“Ради се о женама старости 20, 30 и преко 50 година, тако да је ова мера увек актуелна међу предузетницима”, истакла је на крају Марина Раденковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x