Представљени јавни позиви активних мера запошљавања за привредне субјекте из општина Варварин и Ћићевац

Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Крушевац (ПКС – РПК) и Национална служба за запошљавање (НСЗ) – филијала Крушевац одржале су презентацију Јавних позива активних мера запошљавања намењену привредним субјектима са подручја општина Варварин и Ћићевац.

Директор крушевачке филијале НСЗ Предраг Марковић подсећа да су пре Варварина презентације одржане у Крушевцу и осталим општинама Расинског округа, где су представљени јавни позиви, расписани 20. фебруара, а у циљу појашњења послодавцима шта је то од конкурса расписано за ову годину.

“За мере активне политике запошљавања издвојено је 6,3 милијарде динара за 2023. годину, на то додајемо 550 милиона за особе са инвалидитетом за програме које ћемо за њих радити. Оно што је можда и најбитније, већина програма, поготово они програми који су дефинисани за послодавце са којима смо причали, јесте да су отворени до краја новембра, али то не значи да не могу већ сада да конкуришу и ми већ имамо солидно интересовање послодаваца по програмима за ову годину”, наглашава Марковић.

У име општине Варварин предузетнике је поздравила помоћница председнице општине Марија Брајовић, а представници ПКС – РПК Крушевац и крушевачке филијале НСЗ представили су програме послодавцима и одговарали на њихова питања, како би им појаснили све недоумице.

“Паралелно са нама и ПКС – РПК Крушевац је ту да најави оне програме које ће Фонд за развој и регионалне развојне агенције спроводити у наредном периоду тако да покушавамо да дамо једну обједињену информацију око онога на шта послодавци могу да рачунају и надам се да ће оно о чему смо причали послодавцима бити од помоћи у свком случају и НСЗ и ПКС – РПК стоје свима њима за додатне информације”, поручио је директор крушевачке филијале НСЗ, Предраг Марковић.

Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива/конкурса и већина јавних позива/конкурса биће отворена до 30. новембра 2023. године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2023. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x