Национални дан добровољних давалаца крви: Будите хумани, спасите нечији живот!

Црвени крст Варварин, поводом обележавања Националног дана добровољних давалаца крви, а у оквиру Недеље Црвеног крста, у сарадњи са патронажном службом Дома здравља “Др Властимир Годић”, организовао је пријем волонтера, потенцијалних даваоца крви.

“Волонтери, ученици Средње школе Варварин, са педагогом ове школе Наташом Марковић, погледали су изложбу ликовних и литерарних радова радова, пристиглих из свих основних школа, на тему “Крв живот значи”. Такође, приказани су визуали и видео радови вредних ученика Средње школе Варварин, а ученице Теодора Анђелковић и Дајана Павловић, које су присуствовале едукацији за добровољно давалаштво крви у одмаралишту “Гај” у излетишту Дивљана код Беле Паланке, одржале су предавање са презентацијом о значају давања крви, односно како и зашто треба постати добровољни давалац крви”, рекла нам је Љиљана Арсић, секретар варваринског Црвеног крста.

Патронажне сестре Дома здравља “Др Властимир Годић” Соња Жиковић и Далиборка Миловановић су присутнима објасниле бројне ситуације у којима је потребна крв и зашто треба постати добровољни давалац крви.

“Важна је добра воља и жеља да се некоме помогне. Ширење идеје давања крви морална је обавеза свих грађана наше земље. Осим што некоме продужујете живот, давањем крви проверавате и своје здравље. Ваша крв биће употребљена благовремено, што је од изузетне важности за здравље болесника који ће је примити. Будите хумани, спасите нечији живот”, поручила је Љиљана Арсић.

3 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x