Немци ће убрзо препознати све предности Бањског туризма

Делегација европске невладине организације Wитос посетила је протекле недеље Врњачку Бању и Специјалну болницу Меркур. Циљ посете је упознавање са потенцијалима Меркура и разматрање модалитета за сарадњу у будућности.

Група од четири представника била је веома задовољна оним што су им домаћини из Меркура презентовали, а Дамир Радић из асоцијације Wитос каже да је импресиониран Врњачком Бањом, пуно тога су видели, а нису очекивали, па ће туристи из Немачке убрзо упознати предности ове лепотице континенталног туризма.

“Врњачка Бања је лепа и има широку понуду, дивне паркове за шетњу и зелене површине, али и друге забавне садржаје како би се испунило слободно време. Прави потенцијали су минералне воде и процедуре које са њима врше у Меркуру, што бих препоручила свима који дођу да пробају”, изјавила је Хеике Јацхман из туристичке агенције “Медина тур”.

“Данас је дан када могу почети велике шансе, јер смо прва Бања коју је посетила немачка асоцијација Wитоса. Немачки туристи чине 60% свих бањских туриста у Европи, тако да нам је ово тржиште врло значајно. Данас смо се трудили да истакнемо све компаративне предности које поседујемо јер Wитос покушава да обједини интересе немачких туриста да по атрактивним ценама дођу до квалитетне здравствене услуге, а са друге стране, нама као бањама Србије омогући да добијемо квалитетне госте”, каже руководилац маркетинга СБ Меркур Миодраг Миљковић и додаје да три ствари издвајају ову Специјалну болницу од других Бања: јединствен приступ лечењу, Спа центар који је један од највећих на Балкану и локација, јер Врњачка Бања представља дестинацију која је по посети домаћих туриста била број један протекле године.

Wитос је иначе организација са седиштем у Берлину, Београду и Бриселу, а циљ рада ове организације је кординација и јачање сарадње у области економског и туристичког развоја у Србији, као и спровођење заједничких акција у циљу промовисања економског и туристичког развоја Србије. Као Удружење, такође се бави важним финансијским и економским питањима будућности Србије и сарадњи са Немачком.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x