Међународни дан борбе против насиља над старима обележен у Варварину

Поводом 15. јуна, обележавања Међународног дана борбе против насиља над старима, чија је тема “Препознајмо и зауставимо финансијску злоупотребу старијих, као облик кршења људских права”, представници Црвеног крста Варварин и Патронажна служба Дома здравља “Др Властимир Годић” посетили су Центар за социјални рад за Варварин и Ћићевац где су са руководиоцем Центра, Иванком Миленковић, говорили о начинима заштите старијих од дискриминације и насиља над старијим особама у нашој општини и том приликом је договорена узајамна сарадња о овој теми, како би старија лица добила адекватну помоћ.

“Злостављање старијих особа је глобални социјални проблем који угрожава здравље милиона старијих особа у свету и крши њихова људска права, док је ове године стављен нагласак на финансијском насиљу. Истраживања су показала да велики број старијих особа не одлучује у потпуности о томе на који начин се троше средства којима располажу, а с обзиром да су примања старијих, у појединим домаћинствима, једини извор месечних прихода они издржавају и друге чланове породице”, поручују из Црвеног крста.

Толеранција, међугенерацијска солидарност и брига о старима су од великог значаја, јер се не сме занемарити допринос који су старији у прошлости дали друштву, као и огромно исуство и знање за будућност.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x