Несанитарна депонија у Осаоници санирана и рекултивисана

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић посетила је Трстеник и са локалним функционерима, председницом општине Трстеник Миленом Турк, њеним замеником Дејаном Раковцем и председником Скупштине општине Трстеник Герасимом Атанасковићем обишла несанитарну депонију у насељу Осаоница.

Председница општине Трстеник Милена Турк подсећа да је министарка Вујовић и приликом ове посете имала прилике да се на лицу места увери у оно што је до сада урађено на овој депонији и додала да укупна вредност ове инвестиције износи 77 милиона динара.

“У прве две одрађене фазе урађен је нови плато за истресање отпада,као и инфраструктура за дегазацију депоније и процене воде заједно са потпуно модерним постројењем за предаду отпадних вода, санирање и затварање 65 одсто депонијског простора. На новом платоу урађено је и 35 одсто простора где ће се одлагати отпад до отварања Регионалне депоније у Краљеву са рециклажним центром. После тога ће ово одлагалиште у Осаоници бити затворено и биће претворено у зелену површину”, истакла је Милена Турк.

Министарка Ирена Вујовић је изразила задовољство што се овај пројекат успешно реализује и тиме оправдава одобрена финансијска средства.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x