Обележен јубилеј Центра за обуку логистике Војске Србије

Поводом јубилеја деценије од формирања Центра за обуку логистике данас је у Kрушевачкоm позоришту одржана свечаност којој је присуствовао градоначелник Крушевца Драги Несторовић, председник Скупштине Града Јасмина Палуровић и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић. Присуствовали су и  изасланик председника Републике Милорад Симић, државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, представници локалне самоуправе и организацијских јединица Војске Србије.

Том приликом, поводом јубилеја десетогодишњице од формирања, изасланик Симић уручио је команданту Центра пуковнику Драгану Љубићу Сребрну медаљу за заслуге, којом је председник Републике Томислав Николић одликовао ту јединицу.

Честитајући припадницима Центра за обуку логистике, изасланик Симић је истакао да је одликовање председника Републике, врховног команданта Војске Србије, свакако резултат вишегодишњег пожртвованог рада припадника тог Центра.

“Поверење и респект који наша Војска ужива као институција у коју грађани имају највише поверења, говори о израженој мотивацији и привржености војсци и систему одбране, али и привржености својој држави” оценио је изасланик Симић наглашавајући да се од припадника Центра очекује да наставе са успешном реализацијом задатака.

Према његовим речима држава је већ предузела мере на унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије, а у складу са могућностима пружаће подршку и на побољшању материјалног статуса свих њених припадника.

“Уверен сам да ће одликовање које вам је данас уручено, представљати подстрек за још бољи рад, а осталим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, пример који треба да следе” закључио је изасланик Симић.

Захваљујући на додељеном одликовању, пуковник Љубић поручио је да ће припадници тог Центра, својим професионалним радом наставити да изграђују функционалне способности за добробит Војске Србије.

Указом министра одбране, Центар за обуку логистике (ЦО Ло) формиран је на данашњи дан, 17. јануара 2007. године, а његова мисија је обука кадрова логистичких специјалности (техничке, интендантске, саобраћајне, санитетске и ветеринарске службе) за потребе система одбране. Размештен је на три локације – у крушевачкој касарни „Цар Лазар“ смештене су команда, Командна чета и чете за обуку техничке и интендантске службе, у Нишу су размештене Чета за обуку санитетске и ветеринарске службе и Чета за обуку водича паса, узгој и дресуру паса, а у краљевачкој касарни “Рибница” смештен је Батаљон за обуку саобраћајне службе.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x